Gezondheid

Onder  fysieke klachten vallen veel soorten van lichamelijk ongemak. 
Chronische klachten zoals spijsverteringsklachten, hoofdpijnen, last van de darmen, maagpijn, diabetes e.d. hebben een onderliggende oorzaak. Deze oorzaak kan via de spiertest opgespoord worden. Als het éénmaal duidelijk is waar de klacht zijn oorsprong heeft, kan de kinesioloog de behandeling in gang zetten met als doel de vermindering of zo mogelijk het oplossen van de klacht.
 
Lichamelijke klachten hangen samen met blokkades in de energiebanen, de meridianen. Deze blokkades kunnen samenhangen met bijvoorbeeld emoties, allergieën, bacterieën, parasieten en virussen of chemische belastingen. Door belastende factoren weg te halen, komt het lichaam meer in balans en neemt de gezondheid en de weerstand van het lichaam toe. Hierdoor is het ook minder gevoelig voor storende invloeden van buiten.Tijdens de behandelingen wordt dus de gezondheid gestimuleerd, terwijl er tegelijkertijd aan de klacht wordt gewerkt. Hierdoor kan de cliënt zich met elke behandeling beter gaan voelen.

De NAET methode is bedacht door dr. Devi Nambudripad, een van oorsprong Indische arts, die tegenwoordig in Amerika woont. Naast een medicijnenstudie heeft zij diploma's in verpleegkunde, acupunctuur en oosterse geneeswijzen en chiropractie gehaald. Een combinatie van deze disciplines met de voedingsleer en kinesiologie leidde tot de ontdekking van de NAET-methode. NAET staat voor Nambudripad Allergy Eliminating Technique. 

Haar definitie van een allergie is: Een ongunstige reactie van een individu, in lichamelijk, fysiologisch en/of psychologisch opzicht, op de aanwezigheid van één of meer stoffen die allergenen worden genoemd. 

Intoleranties, gevoeligheden, overgevoeligheden en allergieën worden door dr. Nambudripad op dezelfde wijze benaderd en behandeld.Een verstoord evenwicht van de (lichaams)energie, wordt als de oorzaak gezien van een allergie, met als gevolg ziekte en/of een algemeen gevoel van malaise. Door het evenwicht van de energie weer te herstellen, wordt de oorzaak van allergie weggenomen. Hierdoor kunnen allerlei lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld spijsverteringsklachten afnemen. De cliënt voelt zich na een aantal behandelingen vaak beter en kan meer energie krijgen. Ook baby's en kinderen zijn met deze methode goed te behandelen. (zie ook www.allergie-weg.nl of www.naet.nl)
 
Praktijk Flow integreert deze behandeling vaak in de CUET methode, waardoor minder behandelingen nodig zijn.

We willen allemaal zo vitaal mogelijk zijn. Daarvoor is het nodig om vitaminen en mineralen en andere stoffen in voldoende mate in ons lichaam te hebben. Het is handig om te weten of je ergens een tekort aan hebt of dat er voldoende van een bepaalde stof in het lichaam aanwezig is. Dit wordt niet in het bloed gemeten, maar wordt via de Touch for Health methode opgespoord door middel van de "spiertest".De uitkomst van deze kinesiologische analyse kan worden gebruikt om vitamine- en mineralentekorten aan te vullen door bepaalde voedingssupplementen in te nemen.Soms worden stoffen niet voldoende in het lichaam opgenomen. Dan is het effectief om een consult aan te vragen, waarin de oorzaak hiervan opgezocht kan worden en de opnamecapaciteit vergroot kan worden. 
 
Afbeelding invoegen