ADHD

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) ADHD en ADD worden meestal veroorzaakt door een verminderde hersenactiviteit in die delen waar aandacht en concentratie hun plekje hebben. 

Ook kan het zijn dat de samenwerking tussen verschillende delen van de hersenen niet optimaal is.Dit kan kinesiologisch getest worden. 

De meest in het oog springende factoren zijn:- niet kunnen concentreren op één ding gedurende langere tijd- weinig controle over impulsen (geen gevaar zien), hyperactiviteit, niet stilzitten, ook als klein kind al (alleen bij ADHD)- weinig slapen- hyperkinese: het maken van onwillekeurige bewegingen

De behandeling is erop gericht het gedrag en de oorzaak duidelijk in kaart te brengen en het in een breder kader te plaatsen: allergieen, het lichaam en de voeding, lichamelijke reacties en emotionele aspecten, opvoeding van de ouders etc.etc..
Als hulpmiddel worden kinesiologische technieken gebruikt. 
Daarna brengen we alle aspecten meer in balans en maken we de stressbestendigheid van het kind groter, waardoor het gedrag automatisch positief be├»nvloed wordt. 

Vaak heb je als ouder zelf ook een steun in de rug nodig als je zo'n hyperactief kind hebt.
Het is mogelijk om als ouder een behandeling te krijgen, die gericht is op de eigen stressbestendigheid en het op een juiste manier omgaan met het gedrag van het kind. Ondersteund door opvoedkundige tips werkt zo'n geintegreerde aanpak vaak het beste.

Afbeelding invoegen